Előfizetői tartalom

Mítosz a bizalom helyreállítása a járvány után?

A koronavírus-járvány kitörése óta számtalanszor hallhattunk arról, hogy a válságból való kilábaláshoz a bizalom helyreállítása jelentheti a kiutat. Vajon még tartja magát ez az állítás? A bizalom helyreállításán alapuló megközelítésben az állam és a politikai döntéshozók játszhatnak központi szerepet. Felmerül a kérdés, hogy jelenleg, az elhúzódó járvány hatására már más tényezőkre is érdemes figyelni? A koronavírus-járvány kapcsán ugyanis azt láthattuk, hogy sok minden a várakozásoktól eltérően alakult. Vajon a bizalom helyreállása sem abban a formában történik majd, ahogyan ezt előre elképzeltük? Mit várhatunk az állami szerepvállalástól? Azt a kérdést is megelőlegezhetjük, hogy honnan és kitől várhatjuk az egyensúly helyrebillenését.

Kiszámíthatatlan válságlefutás A fejlett gazdaságok borús kilátásokkal szembesültek az elmúlt évek során, mégis a világ országait felkészületlenül érték 2020 eseményei. A jelenlegi világjárványhoz hasonlóra több mint száz éve, az 1918-19-es spanyolnátha óta nem volt példa. Így a gazdasági döntéshozók előtt sem volt minta a helyzet kezelésére. A koronavírus-járvány...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái