Előfizetői tartalom

Végre egy jó hír: tetőzés közelébe érhetett a járvány, hat megyénkben már csökkenés látszik

Kedden még arról beszélt Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy a koronavírus-járvány felfelé ívelő szakaszában vagyunk, szerdán (ma) pedig már arról, hogy remélhetőleg „minél előbb el tudjuk érni a járvány tetőző, plató szakaszát”, a Portfolio viszont némi bizakodással már úgy látja, hogy a tetőzés kezdeti szakaszában lehetünk. Megnéztük ugyanis részletesen mind a 19 megyénk és a fővárosunk járványügyi adatait, illetve a tendenciákat és vizsgálatunkból az derül ki, hogy már "csak" 3 megyénkben gyorsul egyértelműen és trendszerűen a járvány (Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves), másik 2 megyénkben pedig talán megállt a gyorsulás (Vas és Zala). További 9 megyénkben viszont már a stagnálás, oldalazás (első) biztató jeleit figyelhetjük meg, a fennmaradó 6 megyénkben pedig már elindulhatott a trendszerű csökkenés. Ha valóban tetőzne ezekben a napokban a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon, az nagyon jó hír lenne, de még nem dőlhetünk hátra, hiszen a lazuló fegyelem például a húsvéti ünnepek körül könnyen ismét elronthatja a járványügyi folyamatokat.

Íme a nagy kép! A ma reggel közzétett 6700 új igazolt fertőzött azt jelezte, hogy a 7 napos mozgóátlag (trend) elkezdett csökkenésbe váltani, ami biztató, ezért megnéztük megyei szinten is, hogy mit mutatnak a tendenciák. Amennyiben az elmúlt 7 nap összes igazolt fertőzöttjét a megelőző 7 nap adatához viszonyítjuk, azt látjuk, hogy több korábbi gócpontnak számító térségünkben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés