Előfizetői tartalom

Koronavírus: két megyénkben csúnyán berobbant a járvány, öt másikban még szurkolunk a lassulás elindulásáért

Miután szombaton már harmadik napja 9 ezer körül, azaz magasan, ragadt az új igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újra végignéztük mind a 19 megyénk és a fővárosunk járványügyi tendenciáit és azt kaptuk, hogy két megyénkben (Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya) csúnyán berobbant a járvány és Baranyában új csúcsra szárnyalt a napi esetszám. Másik öt megyénkben (Békés, Heves, Tolna, Veszprém és „jóindulattal” Zala megyében) egyelőre csak azt látjuk, hogy stagnál, oldalaz a járvány, további kilenc megyénkben viszont már a fékeződés (első) jelei mutatkoznak. Győr-Moson-Sopron, Pest, Komárom-Esztergom megyékben és Budapesten pedig már egyértelműen szorul vissza a járvány, azaz csökkennek a napi esetszámok. Mindez egyáltalán nem ad okot a hátradőlésre a járványügyi védekezési szabályok terén a húsvéti ünnepek alatt sem.

Pillanatkép Amennyiben egyetlen táblázattal akarjuk összefoglalni a magyarországi járványügyi folyamatok területi jellemzőit, akkor az alábbi táblázat erre célszerűnek mutatkozik. Ez a pillanatkép azt mutatja, hogy három megyénkben (Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Zala) még 10% feletti ütemben növekszik az utolsó 7 nap igazolt fertőzéses esetszáma a megelőző 7 nap összegéhez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés