Előfizetői tartalom

Az IMF-hitel idején sem szállt el ennyire az államadósság, és ebben a forint is ludas

Tavaly a GDP 80,4 százalékára ugrott az államháztartás bruttó adóssága, ez egy év alatt 15,7 százalékpontos emelkedést jelent. Hasonlóra még 2008-2009-ben sem volt példa, amikor a pénzügyi válság miatt a Nemzetközi Valutaalap hiteléért folyamodott Magyarország. A járvány mellett jelentős előfinanszírozás is terhelte a 2020-as évet, illetve a forint gyengülése is rosszul jött az adósság szempontjából.

Nagyon csúnyán elszállt az adósság. Történelmi rekordot állított be a ráta Még az IMF hitel sem okozott hasonlót. Mennyit jelent ma a forint az adósságban? 2021 már könnyebb lehet Most már biztos: nagyot ugrott az adósságunk Az év végére az előzetesen közölt 81 százalékkal szemben „csak” 80,4 százalékra ugrott Magyarország GDP-arányos államadóssága...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés