Előfizetői tartalom

Még mindig félmillióan dolgozhatnak távmunkában Magyarországon

Portfolio
A koronavírus első hulláma idején tavaly májusban 760 ezer főnél érte el a csúcsát a távmunkában, vagy home office-ban dolgozók száma Magyarországon, aztán télen a második hullám idején már jóval kevesebben dolgoztak távmunkában és a számuk januárban 510 ezer fő körül tetőzhetett, aztán februárban 482 ezer főre csökkent – derül ki a KSH legfrissebb összesítéséből, amely immár területi és ágazati szinten is bemutatja a tavalyi távmunka folyamatokat. Az idén március 8-tól tegnapig tartó szigorúbb korlátozások (kijárási tilalom, boltzár) alatt a home office-ban dolgozók száma bizonyára ismét emelkedett, és most az enyhítések hatására az elmúlt hónapok számai alapján nagyjából félmillió fő körül lehet.

Az erősebb második hullám mellett is kevesebben dolgoztak távmunkában ősszel-télen A KSH március végi anyaga már rámutatott arra, hogy bár a koronavírus második hulláma jóval erősebb volt tavaly ősszel-télen, mint az első hullám tavasszal, mégis jóval kevesebben dolgoztak távmunkában a második hullámban, mint az elsőben. Aztán itthon február közepétől elindult hivatalosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés