Előfizetői tartalom

Magasabb az ellenzéki szavazók között az oltási hajlandóság, mint a kormánypártiak körében

Portfolio
A megkérdezettek 61%-a nem gondolja az ellenzéket oltásellenesnek, és az ellenzéki érzelmű szavazók nagyobb arányban oltatnák be magukat a koronavírus ellen, ha választhatnának a vakcinák közül, mint a kormánypártiak – derül ki a Publicus Intézet Népszava felkérésére március végén készített, ezerfős mintán alapuló online és telefonos kérdőíves felmérésből.

A felmérés néhány érdekesebb eredménye: Arra, hogy ha választhatna az oltóanyagok közül, beoltatná-e magát a koronavírus ellen, a Fidesz-KDNP szimpatizáns szavazók 51 százaléka válaszolt „inkább igennel”, míg a szocialistákhoz kötődők 84 százaléka felelte ugyanezt, de a kormánypárti szavazóknál magasabb volt az oltási hajlandóság aránya a jobbikosok, a DK-sok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés