pf_tizmilliotanar
Gazdaság

A digitális oktatás "teljes elsötétítéshez" vezet?

Portfolio
A digitális oktatás a különböző intézményekben mást és mást jelent. Van, ahol jelentős modernizációs löketet adott, máshol viszont a "teljes elsötétítést" jelenti Radó Péter oktatáskutató, oktatáspolitikai elemző szerint, aki a Pénzcentrumnak adott interjújában kitért arra is, mi történt az elmúlt egy év során a hátrányos helyzetű gyerekekkel és hogy mi marad meg a mostani, kényszer szülte új lehetőségekből.

"A digitális oktatás bevezetése a koronavírusjárvány miatt kétoldalasra sikerült: a középiskolák, gimnáziumok nagy részében jelentős modernizációs löketet jelent. Azok számára, ahol volt ennek kultúrája, ahol ez a gyakorlat eddig is a mindennapok része volt, felszabadulást jelentett a tantermi kötöttségek alól, mind a diákok, mind a tanárok számára. Viszont rengeteg általános iskolában és a szakképzésben - vagyis a nagy többségben - a "teljes elsötétítést" jelenti, még ha ez túl drasztikus véleménynek is tűnik" - mondta a Pénzcentrumnak Radó Péter oktatáskutató, oktatáspolitikai elemző, hozzátéve, a rugalmatlan frontális oktatás mint módszer nem működik digitálisan, hiszen a gyerekek - főleg az alsós korosztály - nem tudnak sokáig passzívan figyelni, tanulni.

"Ez a forma teljesen elszegényíti az interakciókat. Nincsenek gesztusok, szemkontaktus, eltűnik a - gyerekkorban hatványozottan fontos - multilaterális kommunikáció, a tanulók nem tudnak egymással interakcióba lépni" - tette hozzá. A szakértő az interjúban kitért arra is, az elmúlt egy év milyen hatással volt a hátrányos helyzetű gyerekekre, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznie a családoknak és hogy vajon mi marad meg a mostani, kényszer szülte új lehetőségekből.

A cikket teljes terjedelmében itt lehet elolvasni.

Címlapkép: Getty Images

london_shutter-20170512
vakcina oltás oltatás koronavírus
románia
kreml kremlin oroszország moszkva vlagyimir putyin
frankfurt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megnézzük hogy épül fel, és miként kell értelmezni az általa mutatott értékeket.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
london_shutter-20170512