Előfizetői tartalom

Oroszi Beatrix: a feloldások lassítják a járvány enyhülését

Portfolio
Túl vagyunk a  harmadik járványhullám csúcsán, de továbbra is éberségre van szükség - mondta el a Népszavának adott interjújában Oroszi Beatrix, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja.  A lazítások lassítják a járvány lecsengését és így az ellátórendszerre nehezedő nyomás is lassabban enyhülhet.

Oroszi Beatrix interjúban elhangzott főbb állításai a következők: A harmadik járványhullám csúcsán túl vagyunk, mintegy 40%-kal kerültek lejjebb a napi fertőzéses esetek. Ugyanakkor ez még mindig hasonló, mint amit a második hullám tetején láthattunk, ezért még mindig veszélyes zónában vagyunk, az egészségügy terheltsége még mindig magas. A legvalószínűbb forgatókönyv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés