Előfizetői tartalom

Katasztrófahelyzet, példátlan fagy, pusztítás - Készüljünk a drágulásra a gyümölcsöknél

A szeszélyes áprilisi időjárás nem kíméli a gazdákat egész Európában, hiszen a késői hideg és fagy megtizedelheti a gyümölcstermést, amely emelkedéshez vezethet majd a nyers gyümölcsök fogyasztói árában és drágulást hozhat a feldolgozott termékeknél. Míg Franciaország legismertebb és legrangosabb bortermelő régióiban a szőlőért aggódnak a borászok, addig Magyarországon leginkább a barack okozhat fejfájást a termelőknek, azok jelentős terméskieséssel számolnak, ugyanakkor Nagy István agrárminiszter arra kéri az érintetteket, hogy mérjék fel a károkat, mert idén is számíthatnak a kármentesítési alapra.

Bordeaux-tól Burgundiáig és a Rhône-völgyön át Champagne-ig kinn voltak az ültetvényekben múlt héten a borászok, hogy felmérjék az évtized legrosszabb fagyának pusztításait, amely április első hetében következett be - erről számolt be a The Guardian. A fagy mérséklése érdekében Franciaországban a gazdák ezernyi apró tüzet és gyertyát gyújtottak a szőlő- és gyümölcsültetvényeken....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés