Előfizetői tartalom

Koronavírus-korlátozások: hatalmasat lazított a kormány

Április 7. óta új, enyhébb járványellenes védelmi szabályok mentén élik a magyarok az életüket, miután a kormány úgy döntött, hogy a 2,5 millió beoltott szám elérése után megindulhat az újranyitás. A kormány szabályokon lazító döntése meg is látszódik az egységes nemzetközi módszertan mentén készült szigorúsági index értékén. Idősorosan és nemzetközi kontextusban is jelentős lazításról beszélhetünk.

Április 6-án, vagyis múlt kedden, a járvány elleni védelmi intézkedések lazítása előtti napon az Oxford Egyetem által készített szigorúsági index (ami a korlátozó intézkedések erősségét méri egy 0-tól 100-ig terjedő skálán) értéke Magyarország esetében 79,63 volt. A múlt szerdán életbe lépett, korlátozásokon enyhítő kormánydöntés viszont nagy változást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés