Előfizetői tartalom

Forró, trópusi éjszakák várnak a magyar városokra

Alaposan meg fog ugrani azoknak az éjszakáknak a száma a magyar városokban, amikor a hőmérséklet nem süllyed 20 Celsius-fok alá. Budapest legsűrűbben beépített részein a trópusi éjszakák éves száma a 60-at is meghaladhatja a 21. század végéhez közeledve, ezeken a területeken nyáron már most is több mint 5 fokkal melegebb van, mint a városkörnyéki területeken - derült ki a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HUPCC) Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciáján.

A klímaváltozással és a felmelegedéssel kapcsolatos kutatások többnyire a globális és regionális szintre fókuszálnak, azonban a városok átlaghőmérsékletében ezekhez, illetve a külterületekhez képest jelentős többlet figyelhető meg már napjainkban is. A beépített felszín és az emberi tevékenység együttes hatására kialakuló jellegzetes helyi klíma, vagyis a városi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés