Előfizetői tartalom

Szlávik: év végére lehet gyógyszer a koronavírusra

Portfolio
Orrspray, tabletta vagy injekció formájában az év végére gyógyszer is lehet a koronavírus ellen – mondta Szlávik János infektológus, aki nem hiszi, hogy olyan irányba fordulnának a dolgok, hogy egy negyedik hullámmal számolni kellene az országban, csak a mutánsok okozhatnak meglepetéseket. Ugyanakkor a jó hír az, hogy egyelőre a jelenlévő mutánsok ellen a jelenlegi védőoltások jó hatékonyságúak.

Ne felejtsük el, hogy jelenleg a világon az összes vakcinagyártó már gyártja az új mutánsok ellen is hatékony vakcinát - hangsúlyozta a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa egy, az Origo-nak adott interjúban. Az infektológus megerősítette a riporter azon felvetését, miszerint minél többen vannak beoltva egy populációban, annál kevesebb lehetőség van új mutációk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés