Előfizetői tartalom

Lepsényi István: Elemi érdekünk, hogy részt vegyünk a fejlődésben – Jön a Nemzeti Hidrogénstratégia

Szemán Ákos
Palkovics László innovációs- és technológiai miniszter adta át ma az első hazai hidrogéntöltőt, ami szimbolikus jelentősége mellett azt is mutatja, hogy Magyarországon is belendülhet ez az egyre népszerűbbé váló alternatív energiahordozó. A tavaly megalakult Nemzeti Hidrogéntechnológiai Platform ezzel kapcsolatban készítette el a  Fehér Könyvet, amely egy összefoglaló szakmai dokumentum, és többek között felméri a hazai állapotokat, bemutatja a hidrogéntechnológia lehetőségeit, valamint fontos inputja lesz a Nemzeti Hidrogénstratégiának, amelyet jövő héten tárgyalhat meg és fogadhat el a kormány. A Platform irányítóbizottságának elnöke, Lepsényi István pedig további fontos részleteket is elárult lapunknak azzal kapcsolatban, hogy hogyan lenne hasznosítható hazánkban a hidrogén.

Átadásra került az első hazai hidrogén töltő Ma átadták Magyarország első mobil hidrogén-töltőállomását Budapesten, a Linde Gáz Magyarország telephelyén. Forrás: MTI/Mohai Balázs Palkovics László, innovációs- és technológiai miniszter az ünnepélyes átadáson kiemelte, hogy a magyar hidrogénstratégiai jövőkép megvalósításában fontos állomást jelent...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái