Előfizetői tartalom

Románia ugrott be Magyarország helyére, ők használhatják fel az ide szánt orosz gázt

Románia használhatja fel a Török Áramlat vezetéken történő magyar ellátásra korábban elkülönített orosz földgázt a nyár folyamán, illetve amíg meg nem épül a vezeték magyarországi szakasza. A vezeték már 2021 január elsején elért a magyar határig, miután átadták szerbiai szakaszát is, hozzánk viszont leghamarabb október 1-jétől érkezhet gáz ezen az útvonalon, bár a korábbi elképzelések szerint ez már jóval korábban lehetséges lett volna.

JAVÍTOTT Magyarország hagyományosan Ukrajna felől importálja a felhasználása több mint 80 százalékát fedező orosz gázt, 2020-ban 8,6 milliárd köbméter érkezett az országba ezen az útvonalon. A Török Áramlat északi ágának (Balkáni Áramlat) megépülésével azonban Szerbia felől új, jelentős ellátási útvonal éri el Magyarországot. A Török Áramlat projekt értelmében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés