Előfizetői tartalom

Átestél a covidon? Azonnal fordulj orvoshoz, ha ezektől a tünetektől szenvedsz

A koronavírus sok esetben nem tűnik el nyomtalanul, van, hogy a tünetek hosszú távon fennmaradnak, vagy épp a fertőzés után bizonyos idővel - akár 12 héttel később - egészen új tünetek jelentkeznek. Ebben az esetben beszélhetünk poszt-covid szindrómáról. Hogy pontosan hány embert érint, azt egyelőre nem lehet tudni, a WHO idén februárban még úgy becsülte, a covidon átesett betegek 10%-a szenvedhet a poszt-covid szindrómától, ugyanakkor bizonyos kutatások szerint ennél több, akár a koronavírus-fertőzöttek 30%-a is érintett lehet. Szakértők segítségével jártuk körbe, mégis milyen esetekben érdemes orvoshoz fordulni, milyen tünetekkel és szövődményekkel találkoznak leginkább a magyarországi privátszolgáltatók, és hogy nagyjából mennyit kell most várni a különböző poszt-covid vizsgálatokra.

A COVID-19-cel kapcsolatban még mindig sok a nem teljesen megválaszolt kérdés, nem tudni például, miért van az, hogy bizonyos esetekben enyhe tüneteket okoz és szinte nyom nélkül eltűnik, más esetekben azonban a panaszok akár az akut fertőzést követően 4-6, vagy akár 12 hétig is megmaradnak, sőt, akár új tünetek is jelentkezhetnek. Hogy a koronavírus-fertőzöttek hány százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés