FONTOS Véget ért Magyarország legsúlyosabb problémája
 
Előfizetői tartalom

Rengetegen várják hiába a védettségi igazolványukat? - Sokakra idegtépő hercehurca vár

Jogilag kaphatnak védettségi igazolványt a Magyarországon élő külföldiek, gyakorlatilag azonban a Portfolio Magyarországon tartózkodó beoltott olvasóihoz eddig még nem érkezett meg az irat, amelynek hiánya a külföldieknek egyre nagyobb fejfájást okoz. A Koronavírus Sajtóközpont tájékoztatása alapján az érintettek a kormányablakhoz tudnak fordulni. A jogi háttér teljes körűen adott a védettségi igazolványra azokra - állampolgárságtól függetlenül - akik Magyarország területén kapták meg a védőoltást - fogalmazott érdeklődésünkre Dr. Ecsedy Miklós ügyvéd, aki azt is hozzátette, hogy azok, akik külföldön kaptak védőoltást, nekik mondhatni jogi kiskapuval, kerülőúton van lehetőségük magyar védettségi igazolványhoz jutniuk.

Több Magyarországon élő külföldi, nagyrészt határon túli olvasónk is jelezte, hogy akadnak problémák a védettségi igazolvánnyal. Egyikükben olyan kérdések merültek fel, hogy "ha oltatom magam, mivel nem vagyok magyar állampolgár nem kaphatok a védettséget igazoló plasztik kártyát független attól, hogy 10 éve adózok és fizetek tb-t Magyar honba és van állandó lakcímem....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés