Előfizetői tartalom

Megjött a 2022-es adócsomag, kivételezettek egy köre juthat előnyökhöz

Csiki Gergely
Varga Mihály pénzügyminiszter egy héttel a 2022-es költségvetésről szóló törvényjavaslat benyújtása után a jövőre várható új adótervekről szóló törvénytervezetet is beterjesztette a parlamentnek. A kormány egyébként emellett további 19 törvénymódosítást nyújtott be kedden késő este. A 114 oldalas adócsomagban találhatunk olyan elemeket, amelyek érdekes adóváltozásokat jeleznek előre, ezek nagy része bizonyos csoportokat célzottan hoz előnyösebb helyzetbe. Ilyen a kriptodevizákban kereskedő befektetők, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak támogatást nyújtó szereplők, az érintett alapítványok, valamint a mostanában egyre divatosabb kockázati tőkealap-kezelők.

Valóságos törvényjavaslat-dömping valósult meg kedd este, a kormány, illetve a kormánypárt képviselői 20 törvényjavaslatot terjesztettek a Ház elé, ezek egyik a T/16108. számú törvényjavaslat az egyes adótörvények módosításáról, amely a kormány jövő évi adómódosítási terveit foglalja össze. Ennek lényegét a pénzügyminiszter már összefoglalta egy keddi videóban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái