Előfizetői tartalom

Elképesztően emelkedik a hazai napenergia-termelés

Újabb termelési rekordot állítottak fel a hazai naperőművek hétvégén: május 9-én, vasárnap dél után fél órával 1426,40 MW volt az ipari méretű fotovoltaikus erőművek termelése. Ebben az időszakban a teljes hazai villamosenergia-termelés legnagyobb részét, több mint 37 százalékát már ezek adták. A háztartási méretű naperőművek termelésével együtt pedig a számok még magasabbak.

Az előző csúcsot bő egy hónappal korábban, április 5-én húsvét hétfőn, szintén körülbelül fél órával dél után állították fel a naperőművek. Ekkor közel 1407 MW volt a termelésük. Ezek az adatok ráadásul csak a nagyobb, 50 kW és az afeletti naperőművek termelési adatait foglalják magukba, az ennél kisebb háztartási naperőművek termelésére vonatkozóan nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés