Előfizetői tartalom

Figyelmeztető jelek: az új variáns terjedése a brit újranyitást veszélyezteti

Portfolio
MTI
Péntek este futótűzként terjedt végig a nemzetközi sajtóban a brit miniszterelnök sajtótájékoztatójának főbb üzenete. Boris Johnson ugyanis azt jelezte, hogy az új variáns terjedése megnehezítheti a nyitási program utolsó fázisát is. Arra figyelmeztetett, hogy az indiai mutáció terjedése miatt az oltási kampány és a vírus közötti verseny sokkal szorosabbá válhat. Pedig Nagy-Britannia világszinten kiemelkedő teljesítményt tud felmutatni az átoltottság terén. Ez pedig valóban figyelmeztető jelzés más országok számára is.

A verseny szorosabbá válhat Meghatározó hír lett péntek estére a brit miniszterelnök bejelentése, melyben az új variáns terjedésének következményeire mutatott rá. Nagy-Britanniában már 53% közelében jár azok aránya, akik hozzájutottak legalább egy oltáshoz, igaz mostanra már lassult az oltások felfutásának üteme. Ezzel egyébként a világ második legjobban teljesítő...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái