Előfizetői tartalom

Mindenki a nyaralást várja: bárhová is megyünk, idén igazi árrobbanásra számíthatunk

Még csak most nyithattak ki a hazai szálláshelyek, de az már látszik, hogy a tavalyi szobaárak nem tarthatók. A nyári főszezonban akár 15-20 százalékos áremelkedés is lehet, mivel feljebb kúsztak az élelmiszerárak, a karbantartási szolgáltatásokat csak drágábban végzik el a szakemberek, és az új alkalmazottakat is csak magasabb fizetésért lehet visszacsábítani a turizmus-vendéglátásba. Most úgy tűnik, hogy újra a tavak melletti, elsősorban a balatoni szálláshelyek lehetnek a legdrágábbak. Ha nyílnak a külföldi nyaralóhelyek, akkor elsősorban a görög, horvát és szlovén szolgáltatások árai lehetnek komoly versenytársai a magyar szállodai áraknak.

Bár a magyar szállodaipar még csak most ébredezik féléves COVID-álmából, az már a május eleji-közepi nyitáskor látszik, hogy a szállodáknak és panzióknak komoly költségvetési dilemmákkal kell szembesülniük. Egyrészt az elmúlt hónapok készpénzégető vesztesége után jó lenne látható árbevételt termelni, de közben abban az értelemben is egyensúlyozniuk kell, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés