tokió japán
Gazdaság

Japán orvosok az olimpia törlésére szólítanak fel

Portfolio
Alig két hónappal a tokiói olimpia kezdete előtt egy nagy japán orvoscsoport a sportesemény törlését kéri a kormánytól. Az egészségügyi dolgozók attól tartanak, hogy az emberek beutazása súlyosbítja az országban az amúgy is egyre erősebb járványt.

A tokiói orvosok szövetsége arra figyelmeztetett, hogy az ország egészségügyi rendszere nem képes megbirkózni több ezer sportoló, edző és sajtó orvosi szükségleteivel, mivel a koronavírusos esetek már eleve feszültséget okoznak.

"A prioritás most a COVID-19 elleni küzdelem, valamint az emberek életének és megélhetésének biztosítása. A vírus az emberek mozgásával terjed. Japán nagy felelősséget visel, ha az olimpiai és paralimpiai játékok megrendezése hozzájárul a terjedéshez. és növeli a szenvedők és a halálesetek számát "- áll az egyesület levelében, amelyet Japán miniszterelnökének, az olimpiai játékok miniszterének, Tokió kormányzójának és a japán olimpiai bizottság elnökének küldtek.

Nem a mostani az első orvoscsoport, ami az olimpia törléséért lobbizik. A múlt héten az országos orvos szakszervezet tagjai írásbeli kérelmet nyújtottak be a japán egészségügyi minisztériumhoz, amelyben felszólították a miniszterelnököt a játékok lemondására. „Nehéz a sportolók számára, de valakinek ki kell mondania, hogy a játékokat törölni kell.”- mondta Naoto Ueyama, az unió vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Pénteken benyújtották a szervezőkhöz a tokiói olimpia törlésére felszólító petíciót, amelyen kilenc nap alatt 350 000 aláírást gyűlt össze, hétfőn este pedig tüntetéseket tartottak Tokióban.

Az olimpiai tisztviselők fenntartják, hogy a júliusra tervezett játékokat biztonságosan meg lehet rendezni. Sebastian Coe, a NOB tagja tegnap este a CNN Sportnak nyilatkozva tett hitet arról, hogy a játékok megtartása nem hordoz különösebb kockázatot.

Címlapkép: Getty Images

fehér ház amerika elnök fehérház
GettyImages-1230121270
starlink
rodney scott
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
gulyás gergely parlament