Előfizetői tartalom

Hogyan NE írjunk a magyar gazdaságról?

„A magyar gazdaság az idei első negyedévben is visszaesett.” „A magyar gazdaság olyan jól teljesít, hogy hamarosan 10% feletti növekedést látunk tőle.” Íme, két szélsőséges vélemény a tegnap megjelent GDP-adatok kapcsán, amelyek szépen mutatják, hogy 30 év piacgazdaság után is milyen bizonytalanul, rosszul (és nem egy esetben bizonyára elfogultan, szándékosan torzítva) tudja interpretálni a hazai média a gazdasági folyamatokat. A fenti két megállapítás ugyanis egyformán hamis.

Ha a koronavírus-válság őrületes cikkcakkjai más hasznot nem is hoznak, arra jók lehetnének, hogy leszámoljunk az igénytelen és hibás adatközlési gyakorlatokkal, és helyette a más országokban már régóta alkalmazott formákat vegyünk át. Hogy mennyire rosszul csináljuk most, azt egy egyszerű példával illusztráljuk, majd mindezt a koronavírus-válság éles fordulataira alkalmazva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés