Előfizetői tartalom

Rengeteg pénz forog kockán az új csillagozási rendszer bevezetésével - Mi vár a magyar turistákra?

Május közepén nyújtották be az Országgyűlés elé a turizmusról szóló törvény módosítását, amelynek egyik legfontosabb része, hogy újraminősítik a hazai szálláshelyeket. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint az úgynevezett Nemzeti Szálláshelyminősítési Rendszer célja az, hogy típustól függetlenül, egységes szempontok mentén ítéljék meg a szolgáltatásokat. A korábbi rendszernek megfelelően itt is 1-től 5 csillagig minősítik majd a hoteleket, panziókat. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége üdvözli a kezdeményezést, annak ellenére, hogy több országgal közösen, már 2009 óta működtetnek Hotelstars Union néven egy hasonló rendszert. A Magyar Apartmankiadók Egyesülete szerint ugyanakkor a szálláshely-csillagozások felett eljárt az idő.

A vendégek érdekeit szolgálja Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség közölte, hogy módosítják a hazai turizmusról szóló törvényt. Ebben legfontosabb változásként azt emelték ki, hogy valamennyi szálláshely minősítést kap majd, amelynek köszönhetően egyértelművé válik, milyen szolgáltatásokat várhat el a vendég az adott szálláshelytől, milyen tartalommal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái