Előfizetői tartalom

Rengeteg pénz forog kockán az új csillagozási rendszer bevezetésével - Mi vár a magyar turistákra?

Május közepén nyújtották be az Országgyűlés elé a turizmusról szóló törvény módosítását, amelynek egyik legfontosabb része, hogy újraminősítik a hazai szálláshelyeket. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint az úgynevezett Nemzeti Szálláshelyminősítési Rendszer célja az, hogy típustól függetlenül, egységes szempontok mentén ítéljék meg a szolgáltatásokat. A korábbi rendszernek megfelelően itt is 1-től 5 csillagig minősítik majd a hoteleket, panziókat. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége üdvözli a kezdeményezést, annak ellenére, hogy több országgal közösen, már 2009 óta működtetnek Hotelstars Union néven egy hasonló rendszert. A Magyar Apartmankiadók Egyesülete szerint ugyanakkor a szálláshely-csillagozások felett eljárt az idő.

A vendégek érdekeit szolgálja Az állami Magyar Turisztikai Ügynökség közölte, hogy módosítják a hazai turizmusról szóló törvényt. Ebben legfontosabb változásként azt emelték ki, hogy valamennyi szálláshely minősítést kap majd, amelynek köszönhetően egyértelművé válik, milyen szolgáltatásokat várhat el a vendég az adott szálláshelytől, milyen tartalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés