Előfizetői tartalom

Ritka vérrögképződés: Magyarországon is változtathatnak az AstraZeneca-oltásokon

Portfolio
Európa-szerte több problémát jelentettek vérrögképződés veszélye miatt az AstraZeneca oltóanyaggal kapcsolatban. Magyarországon több mint 700 ezer adagot adtak be a vakcinából. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, hogy áttekintik az oltási programot az érintett szakkollégiumokkal, kialakítják a közös szakmai álláspontot, és ennek megfelelően döntenek majd a szükséges módosításokról.

Néhány ország márciusban ideiglenesen fel is függesztette az AstraZeneca vakcinák használatát, majd miután az Európai Gyógyszerügynökség biztonságosnak ítélte az oltóanyagot és azt mondták, hogy nem találtak szoros összefüggést az oltások és a trombózisos esetek között, újból alkalmazni kezdték - hangzott el az RTL Híradójában. Áprilisban az EMA elismerte, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés