Előfizetői tartalom

Alaposan megosztotta a világ vezető hatalmait egy friss tanulmány, amely megtiltaná az új olajmezők kialakítását

Portfolio
A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) arra hívta fel a figyelmet friss tanulmányában, amelyről mi is beszámoltunk részletesen, hogy a 2050-es klímasemlegesség elérése érdekében radikális változtatásokra lenne szükség. Többek között már most abba kellene hagyni az új olaj- és gázmezők kialakítását, és az új szénbányák nyitását, a gázkazánok értékesítését pedig be kellene tiltani 2025-től. A radikálisnak mondható javaslatokat felemás fogadtatásban részesítették a világ vezető hatalmai.

A Nemzetközi Energiaügynökség tanulmánya mintegy 400 mérföldkövet jelölt ki a politikai döntéshozók számára, amelyek elérésével és megvalósításával elérhetővé válna a globális klímasemlegesség 2050-re. Az ügynökség által készített jelentés célja az, hogy irányt mutasson a következő globális klímacsúcs számára, amely novemberben lesz majd Skóciában. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés