cimlap
Gazdaság

Őrület a hazai munkahelyeken: fontos bejelentésre készülnek a csúcsvezetők

Portfolio
A legtöbb hazai ágazat csúcsvezetője és HR-szakembere jelen lesz a Portfolio június elsejei HR Revolution 2021 konferenciáján. Valósággal izzik a munkaerőpiac, a szektor forradalmát hajtó erők szorítását lassan mindenki a nyakán érzi. Azaz van miről beszélni.

Június 1-jén a Portfolio második alkalommal rendezi meg a HR Revolution konferenciát, amelyre nemcsak a járvány miatt lehet kiakasztani a RED ALERT!-táblát. Ugyanis tetszik vagy sem, a koronavírus-járvány az idei évben még velünk lesz, az alagút végén pislákoló fény pedig – az áhított fellélegzés mellett – újabb kihívásokat tartogat.

Miközben a kényszer szülte akadályokat tavaly kisebb-nagyobb sikerrel, szinte mindenki kötelezően megugrotta – komoly előrelépést téve, többek között az atipikus foglalkoztatási formák vagy épp a digitalizáció tekintetében –, a visszatérés sem lesz feltétlenül zökkenőmentes. Főként, hogy a szükségszerűen, egy huszárvágással bevezetett gyakorlatok kiértékelése még várat magára, és a várható nyitás ma még komoly kihívások elé állítja az üzleti döntéshozókat, ehhez pedig egyértelmű támaszt kell, hogy nyújtsanak a HR-szakemberek.

Nincs mese, a mai munkaerőpiac sajátosságai teljesen más hozzáállást, sokkal nagyobb rugalmasságot követelnek meg a cégektől, mint korábban! Azok a cégek tudnak ebből a helyzetből jól kijönni, amelyek először ismerik fel a helyzet komolyságát, és először állnak elő rendhagyó foglakoztatói megoldásokkal. Ehhez ma már jól mérhető eredményekre van szükség, melyek teljesen új nézőpontot, attitűdváltást kívánnak.

A konferencia célja az, hogy segítséget nyújtson a vezetőknek a legfontosabb HR-folyamatok újratervezéséhez.

A rendezvény első, plenáris programja során tulajdonosok, vállalatvezetők, és ágazati szakértők, elemzők segítségével járjuk körbe a hazai és régiós munkaerőpiac helyzetét, és keresünk válaszokat arra, hogy HR szempontból mi is kell valójában a gazdasági növekedés, termelékenység fenntartásához, illetve a hatékonyság javításához.

Az első szekciót Madár István, a Portfolio vezető elemzője nyitja majd meg előadásával, majd Baja Sándor, a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója feszegeti azt a kérdést prezentációjával, hogy meglátása szerint milyen lesz a világ, és azon belül a munkaerőpiac a Covid után. Az esemény egyik legnagyobb érdeklődéssel várt programpontja természetesen ezúttal is az I. szekció vezérigazgatói kerekasztal-beszélgetése lesz.

A névsor összeállításakor kiemelt figyelmet fordítottunk az ágazati sokszínűségre, így vendégeink teljesebb képet kaphatnak majd az egyes iparágakat egységesen, illetve sajátosan is érintő munkaerő-piaci kihívásokról. Nem titkolt célunk pedig az lesz a beszélgetés során, hogy áthidaljuk az információs szakadékot, ami gyakorta megfigyelhető a HR szakemberek és a stratégiai döntéshozók között.

A vezérigazgatói beszélgetés résztvevői:

  • Moderátor: Bán Zoltán, vezérigazgató, Net Média Zrt. (Portfolio)
  • Heiszler Gabriella, ügyvezető igazgató, SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
  • Janza Ákos, Managing Director, Head of Enterprise Transformation, Global Head of Offices, MSCI.
  • Kovács Balázs, vezérigazgató, Danubius Hotels.
  • Simák Pál, elnök-vezérigazgató, CIB Bank.
  • Tibor Dávid, elnök, Masterplast Nyrt.

A még mindig bizonytalankodó, regisztráció előtt álló érdeklődőknek pedig érdemes áttekinteni a konferencia részletes programját is. Az egész napos rendezvényen ugyanis a HR-szakmát érintő legfontosabb kérdéseket járjuk majd körbe, előadások és panelbeszélgetések igazítják majd útba az érdeklődőket többek között a munkaszervezés, a home office, a munkajog, vagy épp a kiégés tematikák mentén.

Aki még mindig bizonytalankodna, annak ajánljuk a konferencia adatlapján előadóink, beszélgetőpartnereink névsorát, hadd beszéljenek a nevek helyettünk.

A munkaerőpiac legaktuálisabb kérdéseiről lesz szó a Portfolio HR Revolution konferenciáján, a legfontosabb információkat itt találják:
izzo lampa
deviza trader
GettyImages-10188160(1)
fiatalok oltása 12-15 évesek gyermek vakcina pfizer
izrael palesztine
Takarékbank_1

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
izzo lampa