Előfizetői tartalom

Tengerparti nyaralás: drágulhat az utolsó pillanatban is a kifizetett utazás?

Tengerpartra néző hotelszoba, vacsora, vagy éppen fakultatív kirándulások – ezekért továbbra is kérhetnek felárat az utazási irodák, de semmi olyanért nem számolhatnak fel pluszköltséget, ami egy utazás létrejöttéhez feltétlenül szükséges. A repülőjegyért tehát nem lehet kerozinpótdíjat kérni, mint ahogy a részvételi díjnak tartalmaznia kell a repülőtéri illetéket is. Az utazásszervezők és -közvetítők árazását egy tavaly év végén kiadott kormányrendelet pontosította, arra viszont nem árt figyelni, hogy több mint 20 nappal az indulás előtt még kérhet az iroda pluszbefizetést. Az árazási kérdések egy GVH-vizsgálat miatt kerültek a figyelem középpontjába, így ebben a cikkünkben utánajártunk, mit tehet és mit nem egy utazásszervező. A kérdés egyre fontosabb, hiszen a szakértők a külföldi utazások felpörgésére számítanak.

Májusban zárt le egy 2019-es vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az IBUSZ Utazási Irodák Kft.-vel szemben, amit a cég árfeltüntetési gyakorlata miatt indítottak. A versenyhatóság eljárása azért indult, mert az IBUSZ Utazási Irodák Kft. honlapján közölt, közösségi médiás és kirakati hirdetései – egyébként a piacra jellemző módon – a repülőgépes utazási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés