FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

A naperőművek miatt óriási fejlesztések jönnek a magyar villamosenergia-rendszerben

Mindössze egyetlen olyan, a klímacélokkal összefüggő nagy tétel szerepel a magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervben (HET), amelynek összege nem csökkent az eredeti verzióhoz képest. A magyar villamosenergia-hálózat modernizációját, rugalmasságának növelését és bővítését a naperőművek terjedése mellett a folyamatosan növekvő rendszerterhelés, illetve áramfogyasztás is nélkülözhetetlenné teszi.

Az Átviteli rendszerirányító és elosztók klasszikus és intelligens hálózatfejlesztései céljára a kormány változatlanul közel 104 milliárd forintnyi uniós támogatással számol az EU története legnagyobb ösztönző csomagjából. Ez is jelzi, hogy kiemelkedően fontos területről van szó, melynek fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy további naperőművek legyenek integrálhatók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés