Előfizetői tartalom

Még erősebben szorongatja a magyarokat az áremelkedés – Hol lesz ennek vége?

A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint az áprilisi 5,1%-ról kicsit még tovább emelkedhetett az infláció a múlt hónapban. Ezzel jó eséllyel tetőzhet az áremelkedés üteme, ugyanakkor az év végi rátára vonatkozó előrejelzések érezhetően feljebb kerültek, vagyis nő annak esélye, hogy nem csak átmeneti jelenség lesz a magasabb infláció.

Nem az áprilisi infláció volt a csúcs Áprilisban több mint nyolcéves csúcsra, 5,1%-ra ugrott az infláció Magyarországon. Ennél hosszabb időre visszatekintő rekordot valószínűleg most sem fogunk látni, hiszen a 2012 októberi 6%-os ráta elérésére kevés az esély, viszont a megkérdezett elemzők mindegyike további kis emelkedést vár májusra. Elemzői felmérés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés