Előfizetői tartalom

Itt a nagy matek: megmutatjuk, mennyi adót kaphatsz vissza Orbán Viktor ígérete után!

Még mindig vannak komoly kérdőjelek a miniszterelnök által belengetett szja-visszatérítés kapcsán, azért szép lassan kitisztul a kép. Összeszedtük, amit eddig biztosan tudunk, és pár konkrét példán keresztül bemutatjuk, mekkora visszatérítésre számíthatnak az emberek, így bárki könnyen ki tudja számolni, mennyi járhat neki.

Mit tudunk eddig az szja visszatérítéséről? Szerdán vetette fel először Orbán Viktor, hogy ha a gazdasági növekedés az idén meghaladja az 5,5%-ot, akkor 2022 elején a gyermeket nevelők visszakaphatják a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójuk (szja) összegét. A kijelentéssel nem vállalt komoly kockázatot a kormányfő, ma már sokan a 7%-os GDP-bővülést is elképzelhetőnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés