Előfizetői tartalom

Steiner Attila: a hidrogén az egyik legígéretesebb megoldásnak tűnik a szénmentesítésre

Portfolio
Magyarország Nemzeti Hidrogénstratégiája ambiciózus, de reális jövőképet felvázolva nyitja meg az utat a hidrogéngazdaság kiépítése előtt, hozzájárulva ezzel a dekarbonizációs céljaink eléréséhez – mondta el Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A hidrogén szinte bárhol előállítható, sokrétű felhasználási lehetőséggel bír, bizonyos arányban a jelenlegi földgázrendszerekbe is betáplálható, jelentős szerephez juthat a megújuló villamosenergia-termelés integrálásában, a hazai ellátásbiztonság erősítésében, valamint a közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentésében, támogatva mindezzel a Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés