Előfizetői tartalom

Egyre szabadabbak a beoltottak: elindultak külföldre a magyarok

Már tucatnyinál is több országgal kötött a magyar külügyi vezetés úgynevezett kétoldalú megállapodásokat. Ezekben az országokban elfogadják a védettségi igazolványt, és a beoltott magyar turisták koronavírus-teszt nélkül utazhatnak oda, mint ahogy azokból az államokból is jöhetnek majd turisták hozzánk. A magyarok által kedvelt görög, török és horvát utakat bátran lehet foglalni, mert minden oltást elfogadnak. Spanyolországba viszont csak az Európai Unió által engedélyezett vakcinákkal oltottak léphetnek be továbbra is. A portugál nyaralóhelyek közül Madeira nyitott a magyar turisták számára, ide viszont minden oltóanyagról szóló igazolás zöld utat jelent. Az egzotikus országokban viszont sokszor még mindig szükséges a negatív PCR-teszt a belépéshez. A magyarok többsége idén is inkább itthon nyaralna, de jóval többen utaznak majd külföldre, mint a tavalyi szezonban.

Kedvezőbb időjárás Mióta bejött idehaza is a jó idő, irodájuknál nagy az érdeklődés és sok a foglalás a tengerparti nyaralásokra - számolt be tapasztalatairól Hargitai Éva, a TENSI Holiday értékesítési vezetője. Az április 30-a óta a karanténbéklyóból felszabadult magyar utazók Egyiptom mellett a görög szigetekre, a török riviérára, Spanyolországon belül pedig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái