Előfizetői tartalom

9 éves csúcson a benzin, 8 éves csúcson a gázolaj ára – közel a történelmi rekord

Szemán Ákos
Meredeken emelkedő olajár, gyenge forint, a kettő együttállásából nem tud más kijönni, mint magas üzemanyagár a benzinkutakon. Hogy mennyire magas? A benzin ára közel 9, a gázolajé 8 éves csúcson áll, és karnyújtásnyira van a korábbi történelmi csúcs, 2012-ben 450 forint körül tetőzött az üzemanyagok hazai ára. Az olajár várható alakulása alapján egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ezek a rekordok hamarosan megdőlnek majd. Éppen ma adott ki egy friss előrejelzést a Bank of America, amiben jövőre már 100 dollár fölötti olajárral számolnak, de más elemzőházak is emelkedő olajárral kalkulálnak, ezek alapján pedig a magyarországi üzemanyagárakban is felfelé vezet az út.

Kezdenek elszállni az üzemanyagárak Szerdán változik az üzemanyagok ára a hazai kutakon, a holtankoljak.hu információ szerint a benzin literenkénti átlagára 5 forinttal 437 forintra emelkedik, míg a gázolaj literenkénti átlagára szintén 5 forinttal 441 forintra nő. Ez azt jelenti egyrészt, hogy kevesebb mint egy hét alatt 10 forinttal fog emelkedni a benzin és a gázolaj ára...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái