Előfizetői tartalom

Matolcsy György figyelmeztetése és a költségvetési alkoholizmus visszatérése

Inflációs félelmek. Pénzpiaci kockázatok. Pénzügyi támadás. Ezek azok a szavak, amelyeket sosem szeretne hallani senki egy jegybankelnöktől. Matolcsy György szokatlan figyelmeztetést küldött, hogy a következő évek legfontosabb kifejezései ne a költségvetési alkoholizmus, az elszálló infláció és az ár-bér spirál legyenek.

Már mindenki azt hitte, hogy nem lehet fokozni a feszültséget a Magyar Nemzeti Bank (MNB) keddi ülése előtt, amikor megjelent Matolcsy György jegybankelnök cikke. Az MNB vezetője olyan pontosan írja le a magyar makrogazdasági helyzetet, amin a londoni elemzők is csak csettintenek. Meglepően kemény szavakat használ és nyíltan írja le gondolatait, hiszen jegybankelnökök legfeljebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés