Előfizetői tartalom

A legszennyezőbb orosz vállalatok is a zöldülés útjára léptek

Portfolio
Oroszország legnagyobb vállalatai, akik egyben a föld egyik legnagyobb szennyezői is, zöld átállásra kényszerülnek, ahogy a befektetők és a nemzetközi kereskedelmi politika egyre nagyobb nyomást gyakorol rájuk - írja a Wall Street Journal pénteken megjelent. A klímabarát politika nemcsak a vállalati szférában hódít teret Oroszországban, de a Vlagyimir Putyin is egyre nagyobb hangsúlyt helyez a problémára.

A környezetvédelem és a globális felmelegedés elleni harc Oroszországban eddig sokadlagos szempont volt csupán. Sem a kormány, sem a cégek nem szenteltek nagy figyelmet a problémának tekintve, hogy az ország gazdasági szempontból legfontosabb vállalatai egyben a föld egyik legnagyobb szennyezői is. A helyzet viszont változóban van, ahogy a vállalatokra és kormányra is egyre nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés