Előfizetői tartalom

Vattay Gábor figyelmeztet: két hónappal vagyunk a britek mögött, exponenciálisan emelkedni fog a járvány

Portfolio
A koronavírus-járvány kínai, majd olaszországi adataiban is fel lehetett fedezni szabályszerűséget – mondta el az InfoRádiónak az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetője. Vattay Gábor szerint a negyedik hullám lesz az utolsó nagy köre a vírusnak. Hozzátette: a delta variánsnál két hónap is eltelhet úgy, hogy ugyan sok esetet észlelünk, de alig halnak majd meg emberek.

Az Infostart beszámolójából kiderült, hogy Vattay Gábor meglátása szerint a negyedig hullámnak – amely rendkívül fertőző, emiatt szinte kivétel nélkül mindenkit érinteni fog –, illetve az oltásoknak köszönhetően, a két fajta immunizáció együttesen azt fogja vélhetően eredményezni, hogy a következő, vagyis az esetleges ötödik hullám már szinte bele fog simulni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés