Előfizetői tartalom

Harmadik oltás Magyarországon: kinek, mikor és milyen vakcina legyen az újabb adag?

Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a harmadik oltás beadatását, akár már négy hónappal a második után. Ezért Falus András immunológust, Rusvai Miklós virológust és Dobson Szabolcs szakgyógyszerészt arról kérdeztük, hogy milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani a harmadik oltás beadásakor és felvételekor. A szakértők szerint indokolt lehet a vakcinák kombinálása, azonban fokozott figyelemmel kell eljárni. Cikkünkben a szakértői vélemények és a vizsgálatokra támaszkodó irodalom alapján azt is bemutatjuk, mely vakcinák mikor jöhetnek szóba harmadik oltásként.

Orbán Viktor miniszterelnök a közelmúltban bejelentette, hogy lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét, azzal az ajánlással, hogy a második oltás után négy hónap teljen el. A harmadik oltásról való döntésben elsősorban az egészségügyi miniszternek és az országos tiszti főorvosnak van hatásköre, akik szakemberek véleményét is mérlegelik. Kásler Miklós, az Emberi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés