Előfizetői tartalom

Az elektromos autók sem szentek, az újrahasznosítás lehet a jövő iparága

Portfolio
Az elektromos autók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és a következő évtizedben a kereslet exponenciális mértékben növekedhet. Ez azonban komoly kihívásokkal is jár majd, hiszen a járművek vezetés közbeni károsanyagkibocsátása ugyan nulla, de ugyanez már egyáltalán nem mondható el az akkumulátorgyártásról és az ehhez szükséges nyersanyagok bányászatáról, illetve a hulladékkezelés is problémákat okozhat. Arról nem is beszélve, hogy egyes fontos alapanyagok kereslete már 2-3 éven belül meghaladhatja a kínálatot. Mindezeken azonban legalább részben segíthet az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság kialakítása.

Fókuszban az újrahasznosítás Valószínűleg keveseknek hangzik ismerősen JB Straubel neve, holott oroszlánrészt vállalt abban, hogy sikeres legyen a Tesla. Ő volt ugyanis 15 éven keresztül a társaság technológiai vezetője (CTO), és részt vett az első akkumulátorok megtervezésében, a töltőállomáshálózat kialakításában és a nevadai gigagyár fejlesztésében is. A szakember...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái