Előfizetői tartalom

Robban a belföldi turizmus, szinte teljesen megtelnek a vidéki szállodák

A magyar turizmus újkori történelmében július 24-én volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon, közel 150 ezren. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója ezt az állami szervezet honlapjára feltett podcast beszélgetésben jelentette be. A belföldi turizmus motorjának számító SZÉP Kártyánál is rekordfeltöltést és –költéseket regisztráltak. Augusztusra újabb csúcsdöntés várható, mert egyes vidéki szállodák 98 százalék feletti szobafoglaltságról számoltak be. Az átlag 75 százalék körül van. Egyes budapesti szállodák jó hetet zártak a Forma 1-es hétvégén, és reménykednek a többnapos Szent István ünnepségsorozatban, hogy végre tényleg több vendégéjszakát töltenek majd el a fővárosban a vidékiek.

Július végéig 103 milliárd forintot költöttek el a belföldi turisták a hazai szálláshelyeken. Ez majd 19 százalékkal több, mint a tavalyi 87 milliárdos forgalom. A vendégéjszakák száma 17 százalékkal emelkedhetett. Kétszámjegyű volt a vendégnövekedés Sopronban, Tokajon, a Mátrában és Debrecenben. Szeged, Gyula, Budapest és környéke viszont gyengébben teljesített. „Budapestre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés