Előfizetői tartalom

Évtizedek óta nem láttunk ilyet, szárnyalt a magyar turizmus

Augusztus utolsó hétvégéin a vidéki szállodák gyakorlatilag teltházzal üzemeltek, de a budapesti hoteleknél is előfordult a 70-80 százalékos telítettség. A fővárosi rendezvények miatt a magyar vendégek aránya a budapesti szállodákban 30-40 százalékos volt. A vidéki szállodák az erős július és augusztus miatt az elmúlt évtizedek legjobb forgalmát érték el. Budapest viszont a nagy hajrá ellenére is nemcsak 2019, de 2020-hoz képest is gyengébben teljesített. A fővárosi hotelek most az Eucharisztikus Kongresszusban és a Vadászati és Természeti Kiállításban bíznak. Kedvező jel, hogy őszre is elindultak az előfoglalások.

Nemcsak több ezer vállalkozásnak és több száz zenésznek, művésznek segített az ünnepi hétvége, de csaknem kétmillió látogatója is volt a Szent István Nap rendezvénysorozat eseményeinek a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint. A bevételek pedig a szállodákban és a vendéglátóhelyeken is jelentősen meghaladták a tavaly ilyenkorit. Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés