Előfizetői tartalom

Hatalmas terveket szövöget a Bosch - Kelet-Közép-Európa kutatás-fejlesztési központjává tennék Budapestet (interjú)

Továbbra is megkerülhetetlen szereplő a jövőt alakító technológiák - legyen szó az autózás jövőjéről, a mesterséges intelligencia alapú fejlesztésekről - megalkotásában a magyarországi Bosch csoport, amely stabil maradt a globális piaci kihívások közepette is. Ezt az árbevétel szolid bővülése és a dolgozók számának növekedése is szemlélteti, valamint egyetlen gyárukat sem kellett bezárni, ráadásul a koronavírus-járvány még nagyobb lendületet adott az Ipar 4.0-ás fejlesztéseknek. Jövőbeli ambícióikban rendkívül hangsúlyos szerepe van az innovációs, kutatás-fejlesztési tevékenységüknek, erre tavaly 86 milliárd forintot fordítottak - mondta a Portfolio-nak Somogyi András, aki a Bosch csoport humán erőforrásért felelős alelnöke Magyarországon és az Adria régióban, valamint július 1-től a Robert Bosch Kft. humán erőforrás és jogi ügyekért felelős ügyvezető igazgatója is lett. Az interjú során beszélgettünk az elmúlt évről, az autóiparban zajló fundamentális változások hatásairól, jövőbeli tervekről. Az elektromobilitás egyre inkább a Bosch meghatározó üzleti területévé válik, stratégiai terület a mesterséges intelligencia alkalmazása is. A vezető leszögezte, hogy emberi munkaerőre mindig szükség lesz, az új folyamatok üzemeltetése új munkaköröket teremt és új kompetenciákat kíván, azok elsajátításához pedig képzési programokat nyújtanak.

A Bosch csoport jelenleg kilenc tagvállalattal van jelen Magyarországon, milyen hatással volt a koronavírus-járvány a működésükre? Somogyi András: Szolid mértékben, de két százalékkal nőtt az árbevételünk tavaly, másrészt 250 fővel több munkatársunk volt 2020 végén, mint egy évvel korábban. Ebben fontos szerepet játszott, hogy a vállalat nagyon gyorsan reagált a piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés