Előfizetői tartalom

Minden, amit az Auchan-üzletről tudni lehet - Interjú Jellinek Dániellel

Magyarországnak nincs, vagy legalábbis nem volt meghatározó, hazai kézben lévő, és megfelelő nemzetközi beszerzési háttérrel rendelkező élelmiszer-kereskedelmi cége, pedig manapság már nem nagyon találni olyan valamirevaló országot Európában, amelyiknek ne lenne ilyen lánca. Az Indotek Csoport most erős kisebbségi tulajdonrészt vesz az Auchanban, annak kiskereskedelmi és ingatlantulajdonos vállalkozásában is. A befektetésnek köszönhetően olyan cég jön létre, amelyik egyszerre tudja kihasználni a nemzetközi multilét előnyeit, a megfelelő rugalmasságot és a hazai helyismeretet - mondta el a Portfolio-nak Jellinek Dániel. Az Indotek Csoport alapítójával, többségi tulajdonosával és vezérigazgatójával a jelenlegi portfólió diverzifikációjáról és a jövőbeli tervekről is beszélgettünk.

Az Indotek kisebbségi részesedést vásárol az Auchan hazai cégeiben. Miért döntött így, hiszen azért a kisebbségi tulajdonnak megvannak a maga veszélyei, emiatt a befektetők gyakran nem kedvelik. Jellinek Dániel: A számok ugyan kisebbséget mutatnak, hiszen a többség valóban a franciáknál maradt, azonban inkább egyfajta egyensúlyi helyzetben vagyunk, hiszen a fontos kérdésekben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés