Előfizetői tartalom

EOS: készen állunk akár nagyobb mértékű nemteljesítő hitelek kezelésére is

Pontosan felmérhetetlen az a kockázat, amelyet a moratórium, illetve annak majdani lejárta jelent a bankok és a követeléskezelési szektor számára, ám utóbbi mindenképp készen áll a ma még nem látható feladattömegre – véli Lencsés Tamás, az EOS Faktor Zrt. ügyvezetője. A szakember szerint a forward flow, vagyis a követeléskezelési keretszerződés az, amely biztonságot és bizonyosságot jelenthet a bankoknak, folyamatos megbízást a követeléskezelőknek és végső soron olcsóbb hiteleket a hitelfelvevőknek. Az EOS és a Portfolio közös szervezésében október 5-én megrendezendő Követeléskezelési trendek 2021 konferencián a piac jelenéről és jövőjéről is szó esik majd.

A gazdaságban több olyan terület is van, amelynek az életében fordulópontot jelentett a koronavírus-járvány, nincs ezzel másként a követeléskezelési szektor sem. 2019 végéig egy olcsó hitelben bővelkedő, kevés bebukással jellemezhető időszak volt, amelyet azonban alapjaiban írt át a járvány. A hitelezés azóta is élénk, de a moratórium teljesen megváltoztatta a követeléskezelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés