vakcina koronavírus oltás
Gazdaság

Kötelezővé tenné az oltást Magyarországon az ismert szakértő

Portfolio
Ha mindenki beoltatná magát, akkor gyakorlatilag a járványnak vége lenne, regionálisan vagy véglegesen világszinten is - nyilatkozta Boldogkői Zsolt, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára, aki az RTL Híradó riportja szerint kötelezővé tenné az oltást.

Boldogkői Zsolt a riportban hangsúlyozta a maszkviselés fontosságát is, amely jelentősen képes hozzájárulni ahhoz, hogy a rövid érintkezések során - például amikor elhaladnak egymás mellett a villamoson vagy a boltban - ne fertőződjenek meg az emberek. A korábbi variánsok ilyen esetekben nem fertőzték meg a másikat, a delta variáns viszont képes erre.

Ha viszont maszkot viselünk, akkor ennek az esélye lecsökken"

- tette hozzá a szakértő.

A pénteki magyar adatok szerint 531 új esetet igazoltak, amely emelkedést jelent az előző naphoz képest és előző héthez képest is. A növekedési ütem ugyanakkor egyelőre mérsékelt, az előző naphoz képest mindössze 5 fővel, az előző héthez képest 9%-os az emelkedés az esetszámokban. A felfutás egyelőre elmarad a tavaly őszi ütemtől, de ennek oka minden bizonnyal az, hogy az oltottak enyhe lefolyás miatt nem kerülnek be a statisztikába, mert vélhetően az oltásuk miatt nem merül fel a háziorvosokban és bennük, hogy koronavírussal fertőzöttek.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában egyebek mellett arról is beszélt, hogy a negyedik hullámban milyen korlátozásokra számíthat a lakosság. A kötelező oltásról az államfő megjegyezte, hogy azt nagy viták mellett az egészségügyben tették kötelezővé, és most arról megy a vita, hogy megadják-e a jogot a munkáltatóknak, hogy a munkahelyeken kötelező tegyék az oltást. Mint fogalmazott: „talán ez még belefér, bár ebben sem vagyok biztos”, mindenesetre jelezte, hogy ezt a vitát nemsokára lezárják.

A miniszterelnök szerint azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat és minél teljesebb, szabadabb életet kell adni azoknak, akik beoltatták magukat. Azt hiszem, hogy a méltányosság elve ezt követeli meg.

Címlapkép forrása: Getty Images

vakcina vírus
koronavírus vakcina oltás getty stock
járvány vírus oltás
vakcina védőoltás védelem

Kasza Elliott-tal IBM - elemzés

Október 21-én óriási esett az árfolyama, 20-án 141,9 volt a záró, 21-én 128,33-on zárt, ez majdnem 10%-os esést...

Ricardo Kornai-interjú

Nem emlékszem, hogyan jutottam Michael Parkin 1990-ben megjelent Economics tankönyvéhez, de nyilván úgy vettem. A 12...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
vakcina vírus