Előfizetői tartalom

Szintet ugrott a hazai napelem-boom - Elképesztő tempóra gyorsult a növekedés

Az idei második negyedévben 167 MW-tal bővült a háztartási méretű naperőművek beépített teljesítménye, így félévre már majdnem teljesítettük a 2020 egészében látott növekedést, elsősorban a lakossági szegmensnek köszönhetően. A megújuló energiatermelés lendületes növekedése örömteli fejlemény, ugyanakkor az ellátásbiztonság érdekében sürgősen szükséges a villamosenergia-rendszer rugalmasságának növelése, a vártnál gyorsabban növekvő naperőművek időjárásfüggő termelésének biztonságos integrálása – mondta el Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a Portfolio-nak.

Hogyan alakult a háztartási méretű kiserőművek, különös tekintettel a naperőművek darabszáma és beépített teljesítőképessége 2021 eddig eltelt részében? Magyarország a „napelem-boom” korszakát éli. Adataink szerint 2021 második negyedévében ismét nagyot nőtt a háztartási méretű naperőművek darabszáma és beépített teljesítménye. 2021. június végén közel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés