Előfizetői tartalom

Vége a válságnak? Berobbant a magyar turizmus

Nagy Károly
Túlszárnyalja eddigi várakozásokat az ősz - közölte a Portfolio-val Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Sokkal jobbak lettek a szeptemberi szállodai foglaltságok, mint, amire a nyári rekordforgalom után számítottak. Főleg a vidéki szállodák kezdik a régi formájukat hozni. Van egy két szállodalánc, ahol a szeptember jobban sikerült, mint a 2019-es hasonló időszak. A wellness szállodák hasítanak, leginkább a SZÉP-kártyás vendégek foglalnak bátran, de megérkeztek nagyobb számban a külföldi turisták is. A munkaerőhiány és az áremelkedés problémája azonban továbbra is fennmaradt.

Az erős szeptember után talán még jobb október várható. Elindultak az autós turisták és egyre többen jönnek repülőjáratokkal is – vázolta a jelenlegi helyzetet Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Egyfajta fellélegzés van a szektorban, mert nemcsak a vidéki szállodák pörögnek jól, hanem most már a fővárosi szállodák is, átlagban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái