Előfizetői tartalom

Közel a lélektani határhoz az MNB - véget ért a tízmilliárdos nyereségek korszaka?

Az első félévben mindössze 8,8 milliárd forintos profitot ért el az MNB, ennél alacsonyabb a nyeresége utoljára 2017 második felében volt, ilyen rossz első féléve pedig tíz éve nem volt a jegybanknak – derül ki a most közzétett féléves jelentésből. Szinte minden lényeges eredménysoron rontott az MNB tavalyhoz képest, a devizaváltásból származó nyereség is jelentősen visszaesett, de még így is az hozott szinte csak profitot. Az utóbbi évek folyamatos tranzakciói után ma már egy 340-ig erősödő forint is kellemetlen lenne a nyereség szempontjából.

Budapest Economic Forum 2021 A magyar monetáris politika aktualitásai és a forint kilátásai is szóba kerülnek a Portfolio konferenciáján október 19-én., Információ és jelentkezés Évek óta nem volt ilyen alacsony a jegybank nyeresége Az egy évvel korábbi 217,2 milliárd forint után mindössze 8,8 milliárdos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés