Előfizetői tartalom

Nagyon sok a jó magyar ötlet, de van még hová fejlődni a szellemitulajdon-stratégiát tekintve

Portfolio
Nézőpontváltásra van szükség Magyarországon – mondta Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Hivatalának elnöke a hivatal sajtóreggelijén. A magyar vállalkozások mindössze 3 százaléka rendelkezik oltalommal, ez nagyon kevés. Pedig számtalan jó ötlet van, de a magyar megoldások sokszor nem hasznosulnak üzleti előnyként. Lehet és nem is nehéz ezen változtatni, Pomázi optimista, szerinte már érezhető a fejlődés.

A szellemi tulajdon, az oltalom jog a 21. század olaja – kezdte a Szellemi Tulajdon Hivatala által szervezett sajtóreggelin Pomázi Gyula, a hivatal elnöke, aki hangsúlyozta, a K+F+I tevékenység eredménye nagyon sok esetben publikáció, és nem egy hasznosított végtermék, így viszont megvan annak a veszélye, hogy amin valami publikus, az közkinccsé válik, a benne foglaltakat nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés