Előfizetői tartalom

A közgazdászok szerint Magyarország hosszú időre lemondhat az EU-s forrásokról

Portfolio
A jogállamisági mechanizmus elindulása miatt a viták Magyarországgal és Lengyelországgal hosszú hónapokig fennmaradhatnak, és Magyarország akár 2022 második feléig is EU-s források nélkül maradhat - mondták közgazdászok a Portfolio makrogazdasági konferenciáján. A szakemberek szerint ez ugyanakkor nem fogja jelentős mértékben rontani a magyar gazdasági kilátásokat. A közgazdászok a forint és az infláció kilátásairól is beszéltek: szerintük a jegybankoknak a régióban hosszabb ideig fenn kell majd tartaniuk a kamatemelési ciklust, mint ahogy azt most tervezik.

A világgazdaságban több nehézséget is látunk jelenleg, ezek közül a legfontosabb ma az infláció és az energiaárak problémája. Erről kérdezte a résztvevőket Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető stratégája a Portfolio Budapest Economic Forum konferenciáján. Ha energiaárak emelkedésére nézünk, akkor vannak rövid távú problémák és strukturális gondok is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái