egészségügy kórház koronavírus kórházi ágy
Gazdaság

Pénzbüntetésre ítélték a Honvéd Kórház egykori főigazgatóját

Portfolio
A Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség 2013. év őszén emelt vádat az Állami Egészségügyi Központ – jelenleg Honvéd Kórház – volt főigazgatója, egy egykori határőr tábornok és két társa ellen, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt. Az ügyben most hoztak jogerős ítéletet - derül ki a Főügyészség közleményéből.

Az elsőfokon eljárt Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. április 24-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a három vádlottat az ellenük emelt törvényes vád alól felmentette. Az ügyész fellebbezését követően másodfokon eljárt Fővárosi Törvényszék 2020. október 9-én hozott ítéletével az egykori főigazgató I. rendű vádlottat, valamint az egyik belgyógyászati osztály volt főorvosát, a III. rendű vádlottat – utóbbit mint bűnsegédet – bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében, amelyért a volt főigazgatót 400 napi tétel, napi tételenként 1.000.-Ft, míg a volt főorvost 200 napi tétel, napi tételenként 1.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéleti tényállás szerint az I. rendű vádlott, mint az egészségügyi intézmény főigazgatója 2008 februárjában jogellenesen, színlelt foglalkoztatásként osztályvezető főorvosi beosztásba nevezte ki közalkalmazottként a III. rendű vádlottat, aki azonban a kinevezésével érintett osztály vezetése helyett valójában a főigazgató helyettes hatáskörébe tartozó stratégiai és tudományos fejlesztési feladatok ellátását végezte. Ezért 2008 februárja és októbere közötti időben 2.000.000.-Ft-t meghaladó, munkabér formájában juttatott díjazásban részesült, miközben osztályvezető főorvosi feladatait nem teljesítette.

A Fővárosi Ítélőtábla a napokban kihirdetett és jogerős harmadfokú ítéletével a volt orvos tábornok I. rendű vádlottat 300 napi tétel, napi tételenként 1.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte, míg a kórház egykori osztályvezető főorvosaként dolgozó III. rendű vádlottnál megállapította, hogy nem követett el bűncselekményt, ezért a bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntettének vádja alól felmentette.

Címlapkép: Getty Images

séf étterem szakács főzés
schiphol
repülés légitársaság boeing dreamliner utazás naplemente repülő
Amerika Kína sakk stockfotó

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Tematikus PR cikk
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
séf étterem szakács főzés